fbpx

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

ROČAJI ZA VHODNA VRATA

Delutech-Vision Line S class – square

Se dobi Vision Line ročaj tudi brez vložkov oz. vstavkov?

Seveda. Vstavek lahko proizvajalec vrat izdela iz svojega lastnega materiala debeline 3 mm. Strankam, ki želijo vstaviti svoj vstavek na ročaj, pošljemo načrt z merami vložka, za kakovosten izrez vložka in lepljenje pa poskrbi stranka sama.

Razlika med Vision Line S in Vision Line C inox ročaji za vhodna vrata-Griffing

Kakšna je razlika med C in S razredom ročajev Vision Line?

Najbolj očitna razlika je v vogalih, in sicer so ti pri Vision Line C class ročajih odprti, medtem ko so pri Vision Line S class zaobljeni. Različne so tudi dimenzije. Vision line C je dimenzij 48 x 9 mm, medtem ko je Vision line S dimenzij 58 x 10 mm. Oblikovno je S class bolj bogat, umetniški, masiven, C class pa je bolj modern, čist, vitek.

Imajo ročaji Vision Line lahko tudi poševno vpetje?

Trenutno Vision Line ročajev s poševnimi vpetji nimamo, jih pa lahko razvijemo v primeru večjega povpraševanja.

Kakšne so maksimalne dimenzije ročajev?

Pri Economy Line in Vision Line imamo določene standardne mere, pri Prime Line pa lahko dolžino ročaja določite tudi sami.

Imate v ponudbi tudi utopni ročaj?

Utopni ročaj je v začetni fazi razvoja, zato vas pozivamo k aktivnemu sodelovanju, da s tem pridobimo osnovne informacije o potrebah na trgu (oblike, težave z obstoječimi ročaji, predlogi izboljšanja).

Prime Line CVU-Griffing-500x500

Imate samo prašno barvane ročaje in kljuke ali še kaj drugega?

Ponujamo tako prašno lakiranje ročajev in kljuk kot tudi PVD (samo za krajše kose, cena se določi individualno po ponudbi) ali platenje po slovensko. Oboje izvajajo naši podizvajalci, je pa dobavni rok zaradi barvanja nekoliko daljši.

ČITALNIKI PRSTNIH ODTISOV

S katerimi proizvajalci čitalnikov prstnih odtisov sodelujete?

Trenutno sodelujemo s proizvajalcema ekey Slovenija in Navkom, lahko pa na ročaj vstavimo tudi čitalnik prstnih odtisov drugih proizvajalcev. V tem primeru potrebujemo ob naročilu vzorec čitalnika in ostale podatke za ustrezno predpripravo ročaja.

Inox ročaji za vhodna vrata s čitalnikom prstnih odtisov in poševnim 45-stopinjskim vpetjem-Griffing

Ali lahko čitalnik prstnih odtisov vstavite tudi na ročaje s poševnim vpetjem?

Lahko.

LED SVETILA

So pri LED svetilih trakovi in kako so ta svetila vgrajena v ročaj?

Da, gre za LED trakove, vstavljamo pa  trakove, ki so narejeni po meri za Griffing, saj klasični niso dovolj kakovostni za uporabo na ročajih. LED trak je vedno vstavljen od nosilca do nosilca, da se na koncu ne odlepi. Trakovi so pogreznjeni v ročaj, tako da ga uporabnik ob prijemu ročaja ne more odtrgati ali poškodovati. Pritrditev LED traku je izvedena tako, da ga dodatno pričvrstita tudi nosilca ročaja. Svetloba LED trakov je hladna bela s 6500 Kelvinov in močjo 2W na meter.

Se lahko LED svetila vstavi tudi v okrogle ročaje?

Lahko, LED je na voljo za vse modele ročajev, razen za Economy Line.

Kako je z menjavo LED trakov?

Naša LED svetila imajo življenjsko dobo več kot 50.000 ur, če pa pride do kakšne poškodbe ali napake in LED svetila ne svetijo več, je menjava enostavna. Ročaj se razstavi in prilepi nov trak, kar je enostavno in priročno.

Kabli in konektor pri LED svetilih, vgrajenih na inox ročaj za vhodna vrata-Griffing

Kako je s kabli pri LED svetilih?

12 V ali 24 V napajanje za LED je urejeno preko JST RCY konektorja, stranka pa prejme oba dela konektorja in dodatnih 50 cm žice.

VPETJA

Katera vpetja pridejo pri ročajih zraven in katera so za doplačilo?

Za vsak tip vrat dobite zraven pri ročaju še univerzalno vpetje brez doplačila. Posebna vpetja so na voljo za doplačilo.

Griffingova vpetja za ročaje za vhodna vrata z navojnim zatičem_Economy Line
Griffingova vpetja za ročaje za vhodna vrata z navojnim zatičem
Griffingova poševna vpetja za ročaje za vhodna vrata z navojnim zatičem

Kako je z vijakom pri vpetjih za aluminijaste profile?

Pri univerzalnem ravnem vpetju, ki pride zraven z ročajem, stranka vstavi svoj vijak, saj so izkušnje pokazale, da stranke uporabljajo različne vijake (M8, M6, lesni vijaki …).

Pri poševnih vpetjih pa prilagamo naš vijak iz poboljšanega in pocinkanega jekla (kaljeno jeklo), saj smo s testiranjem dokazali, da je najbolj primeren tako za ALU kot za PVC profile (vijak se zavijači v jekleno ojačitev krila). Za ALU profile imamo na voljo tudi vrhunska namenska vpetja: VRA, VRS in VPA.

So vijaki, ki jih prilagate pri poševnih vpetjih, dobri tudi za ravna vpetja?

Ne, ker so ti vijaki prekratki.

Kakšen je spoj nosilca in držala ročaja?

Nosilec in ročaj sta privijačena, je pa možna še nastavljivost nosilca za 2 mm.

KLJUKE ZA VHODNA VRATA

Imate na voljo kljuke v antracit barvi?

Prašno barvajo se lahko samo določeni modeli. Stranka tako ob povpraševanju prejme seznam kljuk, ki se lahko barvajo. Imamo pa tudi možnost platenja (PVD – zlato, bron, črnjeno) za držalne dele kljuk GRi 14 in GRi 302.

So vse kljuke leve in desne ali so kakšne tudi univerzalne?

Zaradi skritih vijakov (spodaj) so vse naše kljuke leve in desne, ne pa univerzalne. Menjavanje vijakov iz levih na desne kljuke in obratno odsvetujemo, saj je na njih lepilo, ki preprečuje, da bi se deli kljuke razrahljali med seboj.

ROZETE ZA TRNE

So kljuke kompatibilne z vsemi rozetami?

Da, vendar priporočamo, da se oblikovno skladajo s kljuko.

Rozete za trne in dolžine od mehanizma od panela in dimenzija trna-Griffing

So dolžine trnov različne?

So, in sicer imamo več različnih dolžin trnov. Pri naročilu zato nujno potrebujemo podatek, kakšna je razdalja mehanizma od panela (L na sliki) in dimenzija trna (X na sliki), da vemo, kateri trn priložiti. Strankam lahko pošljemo tudi tehnični list s podrobnejšimi informacijami.

ROZETE ZA KLJUČAVNICO

Imate na voljo tudi ovalno rozeto?

Ovalna rozeta je v začetni fazi razvoja, zato vas pozivamo k aktivnemu sodelovanju, da s tem pridobimo osnovne informacije o potrebah na trgu.

Griffingove rozete za ključavnico

Pri nekaterih proizvajalcih smo videli, da so rozete lepljene. Če so takšna vrata na soncu in je visoka temperatura, lahko lepilo popusti. Kako rešujete takšne primere?

Po navadi se rozete lepi na notranjo stran vrat, na zunanjo pa priporočamo da se montira rozete s privijačenim podnožjem (običajno varnostne rozete). V Griffingu smo za potrebe lepljenja rozet testirali številna lepila in izbrali najboljšega, ki je trenutno na trgu. Moč našega lepila za rozete je primerljiva z lepili za lepljenje okrasne inox pločevine na vratni panel, tako da pričakujemo dobro obstojnost.

SPLOŠNO

Imate na izdelke kakšno garancijo?

Uradne garancijske pogoje še urejamo, v vmesnem času pa brez težav rešimo kakršnekoli reklamacijske zahtevke.

Kakšni so dobavni roki?

Pravilnik o dobavnih rokih najdete na naslednji povezavi: https://www.griffing.si/pravilnik-o-dobavnih-rokih/