fbpx

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

ROČAJI ZA VHODNA VRATA

V primeru Prime Line ročajev lahko lasersko graviramo na držalo ročaja ali nosilec, pri Vision Line pa laserska gravura poteka na ploščico iz nerjavečega jekla. Oglejte si več fotografij laserskega graviranja s klikom tukaj.

Lasersko graviranje je možno do dolžine 150 mm. Rahlo smo omejeni tudi pri graviranju na okrogle ročaje, zato v tem primeru najprej od vas poberemo ideje in velikost gravure, potem pa se skupaj uskladimo, kaj je možno in kaj ni.

Lahko. Tipka je lahko tudi osvetljena v barve bele, rdeče, oranžne, zelene in modre.

Lahko. Poliranje priporočamo za boljšo odpornost ročaja, predvsem v zahtevnih okoljih z morskimi vplivi.

Seveda. Osnovna ideja Vision Line ročajev je ravno v tem, da mi izdelamo samo ogrodje ročaja, proizvajalci vhodnih vrat pa vstavek poljubno izdelate iz materiala vhodnih vrat ali drugega materiala po želji. Vstavek je debeline 3 mm, mi pa vam pošljemo načrte z merami vstavka. Za kakovosten izrez vstavka in lepljenje pa poskrbite sami.

Najbolj očitna razlika je v vogalih, in sicer so ti pri C razredu odprti, medtem ko so pri S razredu zaobljeni. Različne so tudi dimenzije. Vision Line C je dimenzij 48 x 9 mm, medtem ko je Vision Line S dimenzij 58 x 10 mm. Oblikovno je S razred bolj bogat, umetniški, masiven, C razred pa je bolj modern, čist, vitek.

Novost pri Vision Line ročajih je, da imajo lahko tudi poševne nosilce in vpetja.

Pri Economy Line in Vision Line imamo določene standardne mere. Ob naročilu 10 kosov ali več vam lahko tudi Vision Line izdelamo v dolžini po meri. Pri Prime Line pa lahko dolžino ročaja določite tudi sami.

Utopni ročaj je v začetni fazi razvoja, zato vas pozivamo k aktivnemu sodelovanju, da s tem pridobimo osnovne informacije o potrebah na trgu (oblike, težave z obstoječimi ročaji, predlogi izboljšanja).

Smo pa pred kratkim razvili najnaprednješi pametni ročaj na trgu Mystic Line, ki je popolnoma poravnan s krilom vhodnih vrat in deluje elektronsko.

Ponujamo tako prašno lakiranje ročajev in kljuk kot tudi PVD (samo za krajše kose, cena se določi individualno po ponudbi) ali platenje po slovensko. Oboje izvajajo naši podizvajalci, je pa dobavni rok zaradi barvanja nekoliko daljši.

Cenik ročajev vam pošljemo individualno na e-naslov, če zanj zaprosite pri našem prodajnem oddelku na sales@griffing.si.

DEMO PANOJI

Demo panoji niso brezplačni. Na panoje in izdelke na njih dobite dodaten 20 % popust na vaš redni popust pri nas (primer: če je vaš popust pri nas 20 %, potem na ta popust dobite še dodatni 20 % popust).

Dobavni rok je približno mesec in pol, če ni kakšnih izvenstandardnih želja. V primeru velikega števila naročil je dobavni rok lahko tudi daljši.

Izdelke si iz našega programa izberete sami, mi pa vam glede na izkušnje svetujemo pri njihovi postavitvi na panoje.

Pri ročajih so naše priporočilo 3 ročaji na pano. Pri kljukah in ostalih izdelkih pa je vse odvisno od željenega števila.

Ne, v Griffingu ponujamo panoje v dimenziji 2200 x 660 mm.

Na sales@griffing.si ali na e-naslov vašega prodajnega skrbnika pri Griffingu sporočite št. panojev, ki jih potrebujete, način postavitve (stenska ali samostoječa) ter seznam izdelkov. Mi vam potem pripravimo prikaz postavitve in vam ga pošljemo v potrditev. Ob potrditvi predloga in potrdilu o plačilu gredo demo panoji v izdelavo.

Iz drugih materialov, kot je les (iveral), panojev ne ponujamo, lahko pa so različnih barv, vendar je v tem primeru potrebno doplačilo in daljši dobavni rok.

Odstranjevanje tečajev s panojev odsvetujemo. Če jih boste enkrat odstavili, potem pa jih boste ponovno želeli imeti pritrjene nazaj, boste imeli težave. Tečaji se ne bodo več dobro prilegali, ogrožena pa bo tudi stabilnost panojev.

Lahko. V tem primeru vam mi pripravimo in pošljemo izdelke, vi pa jih sami montirate na pano po vaši izbiri.

Pano lahko kadarkoli zamenjamo z novim, prav tako je možno zamenjati tudi samo izdelek na panoju, če je vpetje izdelka enako.

Če je naslov dostave v Sloveniji, vam panoje brezplačno lahko pripeljemo mi. Če je naslov
dostave v tujini, potem v skladu s pariteto EXW sami naročite in plačate prevoz.

KOVČEK Z VZORCI IZDELKOV

Ne, vsebina kovčka je standardna, vzorci izdelkov pa so določeni vnaprej.

Ne. Za kovček zahtevamo kavcijo, ki pa vam jo v celoti vrnemo, če se odločite, da ga kasneje ne boste potrebovali več in ga v takšnem stanju, kot ste ga prejeli, tudi vrnete.

 • Vaš naslov, kamor vam lahko pošljemo kovček.
 • Podatek o tem, ali želite v kovčku vzorec z ekey dLine čitalnikom ali Navkom čitalnikom.
 • Potrdilo o plačilu kavcije.

ČITALNIKI PRSTNIH ODTISOV

Trenutno sodelujemo s proizvajalcema ekey Slovenija in Navkom, lahko pa na ročaj vstavimo tudi čitalnik prstnih odtisov drugih proizvajalcev. V tem primeru potrebujemo ob naročilu vzorec čitalnika in ostale podatke za ustrezno predpripravo ročaja.

Lahko.

Ker se ročaja ob vsakem primeru pri odpiranju vrat uporabnik dotakne, priporočamo vgradnjo čitalnika na GrifFinger nosilec (ki je kompatibilen z vsemi modeli ročajev) ali na držalo ročaja. Proizvajalci vhodnih vrat namesto izreza za čitalnik v vhodnih vratih naredijo dodatno izvrtino pri poziciji nosilca ročaja za kabelski prehod. Proizvajalci čitalnikov, s katerimi sodeluje Griffing, priporočajo vgradnjo čitalnika na višino 155 cm od tal. Vgradi pa se ga lahko tudi na vhodna vrata.

Višina vgradnje čitalnika prstnih odtisov - Fingerprint scanner installation height - Einbauhöhe des Fingerabdrucklesers - Griffing

Po novem je lahko vsak model ročaja opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov. Čitalnik vgradimo na nosilec GrifFinger, ki je kompatibilen z vsemi modeli ročajev.

Če pa želite vgradnjo čitalnika na samo držalo ročaja, pa lahko izbirate med Prime Line Pure, Prime Line Bold, Prime Line Lean, Prime Line Diamond, Prime Line Triumph in Vision Line.

Dekorativni element za ročaje ekey dLine Dekorativni element za ročaj: dekorativna ploščica, ki se nalepi na čitalnik, je iz brušenega nerjavečega jekla v dveh barvah: srebrni ali črni RAL 9005. Tehnične podatke najdete s klikom tukaj (stran 22).
Krmilna enota ekey dLine Krmilna enota: je ločena od čitalnika, skrita v vratih in da motorju signal, da odpre vrata. Krmilna enota je enaka za vse materiale vrat. Napajalna napetost je od 12 do 24 VDC, poraba moči pa približno < 0,6 W. Ima tri priključke: za čitalnik, za zunanje komponente ter priključek za napajanje in zunanje krmiljenje. Pripravljena je za namestitev v izrez. Tehnične podatke najdete s klikom tukaj (stran 23).
Kabel od čitalnika do krmilnika: ta kabel poveže čitalnik s krmilnikom. V ročaj ga vgradimo mi. Kabel je do dolžine 4 m, lahko pa se po naročilu dobavi daljšega. Tehnične podatke najdete s klikom tukaj (stran 23).
Čelnica za pritrditev krmilnika in kabelskega prehoda: kovinska čelnica je na voljo v širini 16 mm (okrogli konci, primerna predvsem za PVC profile), 20 mm (okrogli konci, primerna predvsem za lesena vrata ter oglati konci, primerna predvsem za ALU vrata) ter 24 mm (oglati konci, primerna predvsem za ALU vrata). Tehnične podatke najdete s klikom tukaj (stran 23).
Kabelski prehod: snemljiv, 6-polni kabelski prehod. Na strani vratnega krila ima vtikač za krmilnik dLine, na strani okvira vrat pa 6 žic: 2 za napajanje, 2 za zunanje stikalo in 2 za komunikacijo. Pritrdimo ga na kovinsko čelnico, ki nosi tudi krmilnik.
Napajalnik: možna sta podometni s kabli ter napajalnik z brezprekinitvenim napajanjem 12 V in 24 V za pritrditev na DIN letev. Standardno prilagajo naslednje napajalnike HDR15-12, HDR30-12 ali HDR30-24. UPS ali napajalnik se izbere na podlagi lastnosti motorne ključavnice, prednost pa je, da se sistem v primeru izpada električne energije varno napaja več ur. Tehnične podatke najdete s klikom tukaj (stran 25).

Ekey dLine je primeren za vse elektromotorne ključavnice. Te imajo po večini že priložen kabel, zato ga v setu ni. Če ga vseeno potrebujete, ga je treba dodatno naročiti za doplačilo.

 • Lokacijo vgradnje čitalnika: čitalnik je lahko vgrajen na GrifFinger nosilec (kompatibilen z vsemi modeli ročajev) ali pa na držalo ročaja (kompatibilen samo z linijami Prime (razen Arcus, Exodus in CVU) ter Vision).
 • Barva dekorativnega elementa za čitalnik dLine: na voljo sta v srebrni barvi nerjavečega jekla in črni RAL 9005 barvi. Če je ročaj v črni barvi, potem damo črno barvan dekorativni element.
 • Kabel za ključavnico: če kabel ni bil priložen pri motorni ključavnici, potem se ga lahko za doplačilo naroči posebej
Krmilna enota - Navkom     Krmilna enota: na voljo sta 2 tipa, in sicer krmilna enota s čelnico, ki je vgrajena v okvir vrat, ter mini krmilna enota, ki je vgrajena v vrata.

 • Krmilna enota s čelnico: za aluminijasta in PVC vrata se priporoča oglato, za lesena pa okroglo; ima 2 releja, kar pomeni, da poleg vhodnih vrat z njo lahko upravljamo še drugo napravo (alarme ipd.).
 • Mini krmilna enota: ima samo 1 rele, kar pomeni, da z njo lahko upravljamo samo vhodna vrata.

Krmilne enote imajo že integriran priklop za dekorativno LED osvetlitev vrat. Oglejte si krmilne enote s klikom tukaj (stran 18).

Kabelski prehod - Navkom R7 Kabelski prehod: pri krmilni enoti s čelnico je vključen v set, mini krmilno enoto pa se lahko uporablja tudi v kombinaciji s kabelskimi prehodi drugih proizvajalcev.
Kabli za ključavnico in čitalnik - mini krmilna enota BBX - Navkom R7 Kabli za ključavnico in čitalnik: kabli so pripravljeni glede na tip ključavnice (G-U, KFV, Maco, Winkhaus, Fuhr in Roto).

 • Krmilna enota s čelnico: kabli za priklop so ločeni; priložena sta rdeči (za povezavo s ključavnico) in rumeni (za povezavo s čitalnikom).
 • Mini krmilna enota: kabli (tako rdeči kot rumeni) so v enem konektorju, tako da se priklopi celoten set kablov; če je ta krmilna enota pri motorju ključavnice, bo potreben krajši kabel (120 cm), če pa je pri kabelskem prehodu, bo potreben daljši kabel (350 cm).

Oglejte si možnosti kablov za ključavnico s klikom tukaj (stran 22).

Napajalnik-Navkom R7 Napajalnik: 30 W in 60 W za 12 V in 24 V napetost. Če je potreba po priključnem kablu (na voljo 220 V, 2 x 0,75 mm, dolžina 0,5 m), ga je treba naročiti posebej, saj ni več del seta.

Doplačilo

Kabel za povezavo z LED - beli kabel - Navkom R7 Kabel za povezavo z LED svetili: gre za beli kabel dolžine 100 cm, za montažo pri krmilni enoti pa je na voljo kabel 10 cm + 2 x 10 cm.
Priključni kabel za napajalnik - Navkom R7 Priključni kabel za napajalnik: na voljo 220 V, 2 x 0,75 mm, dolžina 0,5 m.

Za ostale tehnične in vsebinske podrobnosti si oglejte katalog čitalnika prstnih odtisov Navkom R7 s klikom tukaj.

 • Lokacijo vgradnje čitalnika: čitalnik je lahko vgrajen na GrifFinger nosilec (kompatibilen z vsemi modeli ročajev) ali pa na držalo ročaja (kompatibilen samo z linijami Prime (razen Arcus, Exodus in CVU) ter Vision).
 • Barva modula čitalnika R7: na voljo sta modul iz nerjavečega jekla (srebrna barva) ter črno barvan modul. Če je izbira ročaja ali nosilca črna, potem se priporoča tudi črno barvan modul.
 • Vgradnja krmilne enote v okvir vrat ali vrata: da se pošlje ali krmilno enoto s čelnico (okvir vrat) ali mini krmilno enoto (vrata). Ključen podatek pri krmilni enoti s čelnico je tudi material vhodnih vrat, da se pripravi oglato (aluminij, PVC) ali okroglo (les). Glede na montažo krmilne enote se pripravi tudi kable (če je krmilna v vratih oz. pri motorju ključavnice, je kabel dolg 120 cm, če pa je v okvirju vrat pri kabelskem prehodu, pa je kabel dolg 350 mm).
 • Tip ključavnice ali tip motorja: glede na tip ključavnice se primerno dobavi kable za priklop. Izbirate lahko med 6 vrstami ključavnic, in sicer G-U, KFV, Maco, Winkhaus, Fuhr in Roto.
 • Dolžina kabla: v naročilu morate navesti, koliko dolg kabel potrebujete, da boste lahko povezali napajalnik s ključavnico. Standardno pride kabel dolžine 350 cm, prilagodimo pa ga za vašo željeno dolžino.
 • Priključni kabel za napajalnik: v setu je na voljo samo napajalnik brez kabla. Če je napajalni kabel nujnost, morate to sporočiti, da se ga naroči posebej.

Čitalniki prstnih odtisov oz. odklepanje na prstni odtis tako kot motorna ključavnica delujejo na elektriko. Za vsak primer ima oseba še vedno mehanski ključ, s katerim lahko dostopa do doma, številni proizvajalci čitalnikov prstnih odtisov pa so za primere izpada električne energije to rešili s sistemi brezprekinitvenega napajanja.

Takšni sistemi lahko delujejo tudi en teden izpada elektrike in napajajo čitalnik, da lahko dostopate do doma, kar pomeni, da je ob izpadu električne energije panika odveč. Prav tako se ob izpadu elektrike vrata ne morejo kar sama odpreti.

Vsekakor preverite pri svojem proizvajalcu čitalnikov prstnih odtisov, kaj v takem primeru ponuja.

Proizvajalci vhodnih vrat morate vrata izdelati tako, da se da skozi njih napeljati kable za povezavo čitalnika in motorne ključavnice z elektriko.

Predelava obstoječih vrat, ki niso pripravljena za vgradnjo čitalnika, je mogoča, vendar je potrebnega več dela in stroškov.

Če vhodna vrata niso pripravljena na vgradnjo čitalnika pa se želi na njih vgraditi ročaj s čitalnikom, je treba vhodna vrata razstaviti, urediti povezavo med čitalnikom in elektromotorjem v vratih ter spraviti kabel iz vratnega krila v okvir vrat preko kabelskega prehoda. Predelava takšnih vrat je draga, zato se priporoča pripravo vrat že vnaprej za potrebe kabelskega prehoda.

LED SVETILA

Da, gre za LED trakove, vstavljamo pa  trakove, ki so narejeni po meri za Griffing, saj klasični niso dovolj kakovostni za uporabo na ročajih. LED trak je vedno vstavljen od nosilca do nosilca, da se na koncu ne odlepi. Trakovi so pogreznjeni v ročaj, tako da ga uporabnik ob prijemu ročaja ne more odtrgati ali poškodovati. Pritrditev LED traku je izvedena tako, da ga dodatno pričvrstita tudi nosilca ročaja. Svetloba LED trakov je hladna bela s 6500 Kelvinov in močjo 2W na meter.

Lahko v okrogel ročaj Prime Line Pure, medtem ko v Economy Line ročaj ne gre.

Naša LED svetila imajo življenjsko dobo več kot 50.000 ur, če pa pride do kakšne poškodbe ali napake in LED svetila ne svetijo več, je menjava enostavna. Ročaj se razstavi in prilepi nov trak, kar je enostavno in priročno.

12 V ali 24 V napajanje za LED je urejeno preko JST RCY konektorja, prejmete pa oba dela konektorja in dodatnih 50 cm žice.

PRAŠNO BARVANJE

Imamo. Po naših izkušnjah se ročaje in ostalo okovje za vhodna vrata najbolj barva v črno po RAL 9005 FS (ki je tudi standardna barva v naši ponudbi) ter v odtenke rjave, sive in bele. Ker je izbira res velika, so pri strokovnjaku za prašno barvanje PVC Nagode izbrali nekaj trenutno popularnih barv, ki vam znajo olajšati izbiro. Najdete jih s klikom tukaj.

RAL barve-prašno barvanje-ročajev-Griffing

Na spodnji fotografiji je na levi strani ročaj, barvan z nanosom mat gladka struktura, na desni pa z nanosom mat fina struktura.

Prašno barvanje mat-gladka struktura vs. fina struktura

Oba ročaja sta mat, s tem da je levi (gladka struktura) mat, desni (fina struktura) pa je globoki mat.

Na ročaju gladke strukture se hitro poznajo praske, ki so nastale pri vsakodnevni uporabi, kot je stik ročaja s prstanom ali ključi, saj je tudi nanos barve tanjši. Na površini se poznajo tudi prstni odtisi in vsi ostali vplivi, kar privede do težjega čiščenja.

Ročaj fine strukture je manj občutljiv na vremenske in mehanske vplive, na njem pa se bodo praske poznale težje, saj je nanos barve debelejši. Ker se na njej ne poznajo prstni odtisi in druge malenkosti, je zato tudi lažje za čiščenje.

Mat gladka struktura Mat fina struktura
Površina Mat, gladka površina Globoki mat, robustna površina
Odpornost na praske Majhna Visoka
Odpornost na vremenske vplive Majhna Visoka
Odtisi prstov Se zelo vidijo na površini Se ne vidijo na površini
Čiščenje Težje, saj se vsaka sled na površini pozna Enostavno
Trajnost Nižja Visoka

Zaradi vseh teh prednosti želimo stranke, ki so izbrale mat gladko strukturo, opolnomočiti o prednostih, ki jih ima mat fina struktura in jim predstaviti morebitne težave, ki jih bodo imele po uporabi. Nihče si namreč ne želi nezadovoljstva nad uporabo in reklamacij. Zato raje priporočamo mat fino strukturo, ki se na videz ne razlikuje toliko od gladke strukture, ima pa boljšo kakovost in številne druge prednosti, zaradi katerih bo življenje uporabnika lažje in z manj stroški.

Izdelke na barvanje pošiljamo k zunanjemu strokovnjaku. Oblikujejo se zbirniki naročil. Izdelke na barvanje pošiljamo 2x mesečno, in sicer:

 • prvi delovni dan v tekočem mesecu,
 • prvi delovni dan po 15. v mesecu.

Zaradi navedene periodike oddaje izdelkov v barvanje je treba prišteti dobavnemu roku izdelave izdelka še dobavni rok barvanja:

*datum prejema naročila

+ rok izdelave izdelka

+ rok do oddaje v barvanje

+ 1 teden rok za barvanje

Cena je odvisna od izdelka in tipa barve. Najugodnejša možnost barvanje je v črno RAL 9005 FS, ki je tudi naša standardna barva v ponudbi. Na sales@griffing.si lahko pošljete povpraševanje po ceniku in vam ga bomo poslali.

VPETJA ROČAJEV

Univerzalna vpetja so priložena ročajem in so brezplačna. Ta so:

 • Za ALU panele: VRU in VRO vpetje
 • Za ALU profile: VRU, VPU in VPO vpetje
 • Za PVC profile: VRU, VPU in VPO vpetje
 • Za lesene panele: VRU, VPU in VPO vpetje
 • Za kombinacijo stekla in ALU panela: VRUS in VROS vpetje

Vsa ostala vpetja pa so za doplačilo.

Pri univerzalnem ravnem vpetju, ki pride zraven z ročajem, sami vstavite svoj vijak, saj so izkušnje pokazale, da stranke uporabljajo različne vijake (M8, M6, lesni vijaki …). Pri poševnih vpetjih pa prilagamo naš vijak iz poboljšanega in pocinkanega jekla (kaljeno jeklo), saj smo s testiranjem dokazali, da je najbolj primeren tako za ALU kot za PVC profile (vijak se zavijači v jekleno ojačitev krila). Za ALU profile imamo na voljo tudi vrhunska namenska vpetja: VRA, VRS in VPA.

Dejstvo je, da so standardna vpetja drugih proizvajalcev prav tako dobra, vendar zanemarjajo pomembne fizikalne zakonitosti, od katerih je odvisna celotna stabilnost ročaja. Sistem poševnega vpetja, ki ima debelejši vijak, je sicer dober in enostaven, vendar ni najkakovostnejši, saj je vsa sila na bočnem vijaku, ki drži celoten ročaj. Nosilec se zaradi tega lahko premika in poškoduje vratna krila, ročaj pa razrahlja. Ko nosilec položimo na vijak standardnega vpetja in ga poskušamo premikati, se čuti zračnosti, zaradi katere ročaj niha. Šele ko privijačimo bočni vijak, se ročaj stabilizira, kar priča o dejstvu, da celotno silo nosi bočni vijak.

Pri našem poševnem vpetju pa je naleganje nosilca na vpetje tako natančno in togo, da že ko nataknemo nanj ročaj, praktično ni nikakršne zračnosti. Obremenitev ni na bočnem vijaku, temveč je v stiku vpetja in ročaja. Celotno težo nosi telo vpetja, bočni vijak pa zgolj zadrži ročaj, da ne zdrsne z nosilca pri uporabi vrat. Ta sistem je bolj stabilen in lažji za montažo. Ročaj se ne bo razrahljal in ostal v roki, prav tako ni poškodb na vratih zaradi naleganja nosilca na krilo in zračnosti.

Druga poševna vpetja na trgu Griffing VPU poševno vpetje
Kakovostno privijačeno in primerno za vse materiale. DA DA
Pri komponentah ni kompromisov z barvnimi kovinami (saj lahko povzročijo rjavenje in nestabilnost), izbrani so samo najboljši materiali, poudarek pa je na nerjavečem jeklu. NE DA
Stabilnost NI odvisna samo od navojnega zatiča. NE DA
Medosna razdalja med nosilci nastavljiva za 2 mm. NE DA
Ujem med vpetjem in nosilcem narejen v natančnih tolerancah (minimalna zračnost). NE DA
Razporeditev sil pri uporabi ročaja je po celotni naležni površini nosilca in ne zgolj točkovno na glavo nosilnega vijaka. NE DA
Enostavno nastavljiva podložka, ki poveča stabilnost in minimalizira napake pri montaži. NE DA

Ne, ker so ti vijaki prekratki.

Nosilec in ročaj sta privijačena, je pa možna še nastavljivost nosilca za 2 mm.

KLJUKE ZA VHODNA VRATA

Določeni modeli kljuk so lahko prašno barvani ali plateni (PVD barvano).

Prašno barvamo lahko naslednje modele kljuk: GRi 14 S, GRi 302 S, GRi 400 S, GRi 61 S, GRi 38 S in GRi 17 S.

PVD barvanje oz. platenje (zlato, črno, bronz) pa je možno za držalne dele kljuk GRi 14 (primer zlate GRi 14 Z in črne GRi 14 C) in GRi 302 (primer zlate GRi 302 Z in črne GRi 302 C).

Zaradi skritih vijakov (spodaj) so vse naše kljuke leve in desne, ne pa univerzalne. Menjavanje vijakov iz levih na desne kljuke in obratno odsvetujemo, saj je na njih lepilo, ki preprečuje, da bi se deli kljuke razrahljali med seboj.

Naknadna prilagoditev kljuke iz leve v desno in obratno NI možna samo pri naslednjih modelih: GRi 303 S, GRi 305 S, GRi 42 S, GRi 16 S in GRi 68 S.

Vsi ostale kljuke iz našega programa pa so lahko leve ali desne.

Vsak model kljuke posebej ima točno določen minimalni odmik od roba panela, kar najdete s klikom tukaj v brošuri kljuk.

Kljuke - minimalni odmik od roba panela

 • Model kljuke iz naše ponudbe, ki ste si jo izbrali
 • Usmerjenost kljuke levo ali desno
 • Trn, ki ga želite kombinirati s to kljuko
  • Pri enostranskih trnih potrebujemo od vas podatka o globini mehanizma ključavnice (G) in minimalni izvrtini (Cmin)Enostranski trni za kljuke - Griffing
  • Pri obojestranskih trnih potrebujemo od vas podatek o debelini vratnega krila (D)

                          Obojestranski trni za kljuke - Griffing

1 teden od potrditve plačila. V primeru naročila polirane kljuke je dobavni rok 2 tedna od potrditve plačila.

Če izberete kljuko iz kislinoodpornega materiala A4/EN 1.4404 / AISI 316 L (možna izdelava samo ob minimalnem naročilu 50 kosov), je dobavni rok 2 meseca od potrditve plačila.

Cenik kljuk vam pošljemo individualno na e-naslov, če zanj zaprosite pri našem prodajnem oddelku na sales@griffing.si.

TRNI ZA KLJUKE

Griffing kljuke so kompatibilne z vsemi Griffing trni, priporočamo pa, da se stilsko skladajo tako s kljuko kot z rozeto za ključavnico. V brošuri kljuk boste pri vsaki posebej našli priporočene trne in rozete, kar vam olajša izbiro.

Ne. Naše kljuke so kompatibilne samo z našimi trni. Razlog je v konstrukciji, saj smo kljuke s trni razvili za potrebe najtežjih in najmočnejših vhodnih vrat, ki pa potrebujejo močan in stabilen trn. Vgrajen kroglični ležaj v trnu omogoča trajno stabilnost in gladko vrtenje, dodatna močna vzmet pa poskrbi za čvrst občutek pri pritisku na kljuko. Zaradi teh konstrukcijskih lastnosti kljuke se kljuke ob pravilni montaži ne majejo. Posledično je njihova življenjska doba daljša, vratom pa dodajo občutek kompaktnosti ob dotiku.

Naši inženirji so trne za kljuke razvili natančno in skrbno za potrebe najtežjih in najmočnejših vhodnih vrat s ciljem, da se kljuke na vratih ne majejo. Vgrajen kroglični ležaj v trnu omogoča trajno stabilnost in gladko vrtenje. Dodatna močna vzmet poskrbi za čvrst občutek pri pritisku na kljuko. Trn (8×8 ali 10×10) ima poseben patent, ki se v ključavnici razširi in popolnoma ugnezdi oz. prilagodi. Konusni vijak je narejen izjemno natančno v samo nekaj stotinkah tolerance. Zato se kljuke ob pravilni montaži ne majejo, pritisk pa je gladek, stabilen in trden. Trni imajo po več kot 20 letih vgradnje v vhodna vrata praktično ničelno stopnjo reklamacij, v celoti pa so izdelani iz nerjavečega jekla.

Trni za kljuke Griffing - tehnična razlaga

So, in sicer imamo več različnih dolžin trnov. Pri naročilu zato nujno potrebujemo podatek, kakšna je razdalja mehanizma od panela (L na sliki) in dimenzija trna (X na sliki), da vemo, kateri trn priložiti. Strankam pošljemo tudi tehnični list s podrobnejšimi informacijami, dolžine trnov pa si lahko ogledate tudi v brošuri kljuk, do katere dostopate s klikom tukaj.

Rozete za trne in dolžine od mehanizma od panela in dimenzija trna-Griffing

Enostranski trni pridejo v poštev v primeru, ko je na notranji strani vhodnih vrat kljuka, na zunanji pa ročaj. Obojestranski trni pridejo v poštev v primeru, ko je kljuka tako na notranji kot zunanji strani vhodnih vrat.

Vsi naši trni so sicer izdelani v dimenzijah 8 x 8 mm, lahko pa jih izdelamo tudi v 10 x 10 mm (za doplačilo).

ROZETE ZA KLJUČAVNICO

Za zunanjo stran vhodnih vrat priporočamo varnostne (pokrivajo spodnji del ključavnice in tako omogočajo večjo varnost pred morebitnim vdori) in pogreznjene rozete (enostavna in hitra montaža, saj se jo zgolj potisne v odprtino). Za notranjo stran pa priporočamo navadne (se enostavno privijačijo) in lepljene rozete (pritrdite jih z lepilom po vaši izbiri).

Naše rozete so v celoti izdelane iz nerjavečega jekla. Pri materialu ne delamo kompromisov in izbiramo samo certificirano nerjaveče jeklo. Naše rozete imajo ravne in natančno izdelane robove, ki so prijeti na dotik in estetsko izstopajo.

Ovalna rozeta je v začetni fazi razvoja, zato vas pozivamo k aktivnemu sodelovanju, da s tem pridobimo osnovne informacije o potrebah na trgu.

Lepljene rozete izdelujemo za notranjo stran vhodnih vrat. Odsvetujemo montiranje teh rozet na zunanjo stran. Na notranji strani praviloma ni vplivov sonca, lepilo za pritrjevanje pa proizvajalci vhodnih vrat izberete sami.

SPLOŠNO

Za okovje za vhodna vrata (ročaji, kljuke, vpetja, trni, rozete …) priznavamo garancijo:

V garancijo je vključena brezplačna pomoč pri saniranju pomanjkljivosti oz. zamenjavi manjkajočih delov izdelka. Reševanje težav na terenu in stroški, nastali s tem, niso vključeni v garancijo.

Garancija velja izključno pri napakah in pomanjkljivostih, ki so dokazljivo na strani proizvajalca.

Celotno garancijo z reklamacijskim zahtevkom, navodili za montažo in vzdrževanjem najdete tukaj.

Na e-naslov sales@griffing.si nam morate poslati pravilno izpolnjen reklamacijski obrazec ter predložiti originalen račun. Garancija velja za podjetja in trgovce od datuma Griffingove dobavnice. Do celotnega besedila garancije lahko dostopate s klikom tukaj.

Dobavni roki se razlikujejo glede na tip izdelka in državo pošiljanja. Ogledate si jih lahko tukaj.

Za dostavo v Sloveniji:

 • Za pošiljke nad vrednostjo 300 EUR je strošek dostave vključen v ceno izdelkov.
 • Za pošiljke do neto vrednosti 300 EUR je strošek dostave 11,13 EUR.

Za dostavo po Hrvaški:

 • Za pošiljke nad vrednostjo 300 EUR je strošek dostave vključen v ceno izdelkov.
 • Za pošiljke do neto vrednosti 300 EUR je strošek dostave 22,26 EUR.

Za dostavo v ostale tuje države:

 • Stranka v skladu s pariteto EXW sama naroči, uredi in plača prevoz.