fbpx

O podjetju

Griffing ekipa_o podjetju_Griffing zgodovina
Začetki_Andrej Češarek s sinom Urbanom Češarkom, ko je delavnica štela le nekaj zaposlenih_Griffing_o podjetju

Začetki

Začetki segajo v 70. leta prejšnjega stoletja, ko je oče Andrej Češarek v svoji garaži ustanovil delavnico struženja kovin. Prva leta je deloval sam, čez čas pa je postopoma povečeval ekipo. Skozi leta je mala delavnica izpopolnjevala svoje postopke obdelave kovin, pred 20 leti razširila delovanje na izdelavo okovij (kljuk, ročajev in ostalih elementov) za vhodna vrata ter tako prerasla v moderno kovinsko obdelovalno podjetje s približno 50 zaposlenimi.

Ustanovitev podjetja Griffing, d. o. o.

Že v letu 1999 je mala ekipa v delavnici izdelala prve vzorcev ročajev za vrata. S sodelovanjem in skupnimi razvojnimi potenciali so njihovo kakovost prepoznala velika vodilna podjetja za izdelavo vhodnih vrat. Leta 2010 je Andrej Češarek tehnično vodenje predal sinu strojniku Urbanu Češarku. Z ženo Natašo Češarek sta istega leta ustanovila Griffing, d. o. o., in nadaljevala s tradicijo družinskega podjetja.

Direktorica Griffing mag. Nataša Češarek in lastnik ter tehnični direktor Urban Češarek_o podjetju
Vrhunski stroji Griffing_o podjetju

Od male delavnice do priznanega strokovnjaka

Griffing v vseh teh letih poleg CNC obdelave in izdelave struženih in rezkanih delov za potrebe farmacije, strojegradnje in avtomobilistične industrije nadaljuje z izdelavo okovja za vhodna vrata iz nerjavečega jekla, kot so ročaji, kljuke in ostali okrasni elementi. Podjetje skozi leta s stalnimi izboljšavami in vizionarskim načinom razmišljanja raste. Z vlaganjem v tehnologijo, optimizacijo, modernizacijo in korektnim odnosom sta se povečala mreža strank in Griffingov lastni razvoj. Boljša strojna oprema in strojniško znanje visoko usposobljene ekipe dajeta konkurenčno prednost tako pri obdelavi kovin kot izdelavi okovij za vhodna vrata, Griffing pa je na trgu prepoznan kot strokovnjak s tehnološko in oblikovno dovršenostjo izdelkov.

Izdelava okovij za vhodna vrata in lasten razvoj

Po več kot 300.000 izdelanih ročajih in 600.000 izdelanih vpetij z ničelno stopnjo reklamacij danes številni največji in najprestižnejši proizvajalci vhodnih vrat vgrajujejo Griffingove ročaje, kljuke in ostala okovja, o podjetju pa menijo najboljše. Po 45 letih obdelovanja kovin in več kot 20 letih izdelave ročajev in kljuk je danes Griffing prvovrsten strokovnjak, ki ponuja kakovost, elegantnost in preciznost.

Griffing je član Kluba slovenskih podjetnikov (SBC), po izboru Gospodarske zbornice Slovenije in bonitetne hiše Coface Slovenija pa se uvršča med uspešna in zaupanja vredna podjetja. Poslovno odličnost podjetja dokazuje in potrjuje s certifikatom Excellent SME.

V sam vrh odličnih podjetij se uvršča tudi z bonitetno oceno AAA bonitetne hiše Bisnode. Vseskozi pa deluje, vzdržuje in nadgrajuje sistem vodenja kakovosti po mednarodnem standardu ISO 9001.

Certificirano nerjaveče jeklo boljša zaščita proti rjavenju - Certified stainless steel tends to have better corrosion resistance - Griffing
Platinasta odličnost - Griffing