fbpx

VZMETNI ZASKOČNIKI ZA VHODNA VRATA

Vzmetni zaskočniki za vhodna vrata pomagajo vrata držati v zaprti poziciji, tako da se ob vetru ne odprejo z vso silo in jih ne poškodujejo.

Izberete lahko dva modela zaskočnikov, ki omogočata vgradnjo v večino vratnih okvirjev. Vgrajena sta že v več kot 50.000 vhodnih vrat, razlika med njima pa je v načinu montaže.

Univerzalni zaskočnik je privijačen direktno na vhodna vrata, zaskočnik za čelnico pa se, kot že samo ime pove, montira pod čelnico.

UNIVERZALNI ZASKOČNIK (VZ-UNI-16)

ZASKOČNIK ZA ČELNICO (VZ-CEL-20)

Univerzalni zaskočnik in zaskočnik za čelnico odpravljata težave pri vhodnih vratih, kjer mehanizem vlečenja oz. potiskanja obremenjuje zgolj električno ključavnico ali pa kombinacijo električne ključavnice in prešibkega zaskočnika. Ko so takšna vrata zaklenjena, jih drži sama ključavnica, ko pa so odklenjena in zaprta, jih v tem položaju ohranja samo vzmet. Modernejša vrata imajo velika krila in so težka, zato je obstoječi sistem prešibek. Posledično se vrata z vetrom sunkovito odprejo in ob tem celo poškodujejo zid, vrata ali osebe.

Težavo lahko rešimo z univerzalnim vzmetnim zaskočnikom in zaskočnikom za čelnico, pri katerih nastavimo silo, ki drži krilo vrat in skrbi, da do sunkovitega odpiranja zaradi vetra in poškodovanja praviloma ne prihaja.

Prednosti naših zaskočnikov so tako naslednje:

  • primerni so za vratne profile različnih proizvajalcev,
  • vhodna vrata pomagajo držati v zaprti poziciji, tako da se ob vetru ne odprejo z vso silo in jih ne poškodujejo,
  • sila, s katero držijo krilo vrat, je nastavljiva.

VZMETNI ZASKOČNIKI

Vzmetni zaskočniki za vhodna vrata - univerzalni zaskočnik - VZ-UNI-16
Vzmetni zaskočniki za vhodna vrata - zaskočnik za čelnico - VZ-CEL-20

NAROČITE VZOREC IN POVPRAŠAJTE PO CENI