fbpx

Prašno barvanje ročajev in kljuk za vhodna vrata-Griffing
Blog   12/10/2022

Prašno barvanje ročajev za vhodna vrata: prednosti, postopek in seznam barv

Najučinkovitejši način nanosa barve na kovino je prašno barvanje, ki se ga za ročaje in ostalo okovje iz nerjavečega jekla poslužujemo tudi v Griffingu. Ta oblika barvanja ima številne prednosti, je najprimernejša za ročaje, najboljšo kakovost pa dobi z nanosom v obliki fine strukture.

Več
Ročaji za vhodna vrata_A2 ali A4 nerjaveče jeklo inox_Griffing
Blog   24/05/2022

Ročaji za vhodna vrata iz standardnega A2 ali iz kislinoodpornega A4 nerjavečega jekla?

Preden naročite ročaj iz nerjavečega jekla, preverite, v kakšnem okolju bodo vhodna vrata s tem ročajem montirana. Če bodo vhodna vrata montirana ob morju, v obmorskem pasu ali v bližini obremenjenih prometnic, priporočamo, da naročite ročaje iz kislinoodpornega A4 nerjavečega jekla.

Več
Odklepanje na prstni odtis - Fingerprint scanner front door handles - Fingerabdruckleser fuer Haustuergriff und Tur - Griffing
Blog   31/03/2022

Kako varno je odklepanje na prstni odtis in zakaj je vgradnja čitalnika najpriročnejša na ročaj?

Odklepanje na prstni odtis je moderna in napredna rešitev, pri kateri pa je veliko pomislekov ravno pri varnosti in rešitvah v primerih tehničnih težav. Na najpogostejša vprašanja in dileme podajamo odgovore.

Več
Trendi vhodna vrata in ročaji 2022 - Front door and door handles trends 2022 - Griffing - photo source Grad-Export
Blog   29/11/2021

Trendi vhodnih vrat in ročajev v letu 2022

Pri trendih vhodnih vrat bomo v letu 2022 še bolj priča naprednim sistemom odpiranja oz. proizvodnji t. i. pametnih vrat. Ročaji bodo čedalje daljši in po dolžini primerljivi z dolžino vhodnih vrat. Utopni oz. ugreznjeni ročaji orjejo ledino in bodo čedalje bolj krasili vhodna vrata. Čeprav se trendi niso bistveno spremenili, so na trgu novosti, ki bodo krojile prihodnost.

Več
Kako da nekateri ročaji iz nerjavečega jekla inox rjavijo - Why some stainless steel door handles rust - Griffing
Blog   16/06/2021

Kako je možno, da ročaj iz nerjavečega jekla rjavi?

Nerjaveče jeklo je od vseh materialov najbolj odporno proti rjavenju, kar pa še ne pomeni, da do tega ne bo prišlo. Najboljši in strokovni proizvajalci ročajev, ki vedo, kaj delajo, bodo storili vse, da ročaj iz njihovih rok ne bo odšel dovzeten za rjavenje. Izognili se bodo naslednjim dejavnikom, ki pospešujejo rjavenje.

Več
Najkakovostnejše vpetje za poševne ročaje - Griffing
Blog   24/03/2021

Najbolj kakovostno vpetje za poševne ročaje na trgu

Standardni sistem poševnega vpetja je sicer dober in enostaven, vendar ni najkakovostnejši, saj zanemarja pomembne fizikalne značilnosti. Spoznajte najkakovostnejše vpetje za poševne ročaje na trgu, od katerega je odvisna tudi stabilnost ročaja in vhodnih vrat.

Več
Ročaji z zlatim rezom za večjo konstrukcijsko trdnost vhodnih vrat-Griffing
Blog   20/01/2021

Kako lahko ročaji z zlatim rezom pripomorejo h konstrukcijski trdnosti vhodnih vrat?

Poznate občutek, ko opazujete naravo, fotografije ali zgradbe in vam je nekaj takoj všeč? Razlog, da nam je nekaj všeč,...

Več
Blog   07/12/2020

Trendi vhodnih vrat in ročajev v letu 2021

Proizvajalci vhodnih vrat in ročajev želijo vsako leto trgu ponuditi nekaj novega, modernega, izstopajočega in uporabniku prijaznega. Trendi vhodnih vrat se sicer ne spreminjajo drastično, bomo pa v letu 2021 priča še večjemu izstopanju s produktom in rešitvami za pametni dom. Trende pa oblikujejo tudi proizvajalci ročajev in kljuk.

Več
Blog   22/10/2020

So ročaji za vhodna vrata lahko izdelani po meri?

Izdelana imate vrhunska vhodna vrata, potrebujete pa samo še ročaj, ki bo poudaril njihovo elegantnost. Pregledujete ponudbe in ugotovite, da bi za vaša vrata potrebovali nekaj drugačnega. Pa lahko sploh dobite izdelane ročaje po meri ali se morate zadovoljiti s standardno ponudbo?

Več
Kako bodo poslovali proizvajalci vrat in oken do konca letošnjega leta in kakšni so obeti za prihodnost-Griffing-blog
Blog   17/08/2020

Kako bodo poslovali proizvajalci vrat in oken do konca letošnjega leta in kakšni so obeti za prihodnost?

Kako je epidemija koronavirusa vplivala na proizvajalce vrat in oken ter trgovce stavbnega okovja? Kakšni so gospodarski obeti in kaj o prihodnosti menijo sami proizvajalci in trgovci? Bo leto 2021 bolj uspešno ali bo za številne manjše podjetnike usodno? Kakšne so nakupne navade potrošnikov in kako daleč so podjetja z digitalizacijo?

Več
Blog   23/06/2020

Rezultati testa v slani komori: Preverjena protikorozijska zaščita elementov ročajev

V slani komori se izdelke iz različnih materialov, zaščiteni z različnimi zaščitnimi premazi ter različno površinsko obdelavo izpostavi pogojem, ki pospešujejo korozijo. Skozi čas izpostave se tako ugotavlja, kako bi se izdelki obnašali v izjemno zahtevnih naravnih pogojih skozi dolgotrajna obdobja in kakšno zaščito pred rjavenjem dejansko imajo.

Več
Ročaji iz nerjavečega jekla imajo številne prednosti pred drugimi ročaji-Griffing
Blog   10/04/2020

Nega in vzdrževanje ročajev in kljuk iz nerjavečega jekla

Ročaji in kljuke iz nerjavečega jekla ob kakovostni izdelavi ohranjajo izjemno vizualno privlačnost, dajejo dodaten vtis čistoče in jih je v primerjavi z drugimi materiali enostavno čistiti. Kljub temu pa je za podaljšanje življenjske dobe in estetske privlačnosti priporočljive te izdelke negovati in vzdrževati.

Več
Ročaji iz nerjavečega jekla oz. inox ročaji imajo svoje prednosti pred ostalimi ročaji-Griffing
Blog   01/04/2020

Prednosti ročajev iz nerjavečega jekla za vhodna vrata

Ročaji iz nerjavečega jekla (inox ročaji) so v primerjavi z ročaji iz barvnih kovin (kot so medenina, aluminij, baker) bolj obstojni in odporni proti zunanjim vplivom, medtem ko je statična stabilnost neprimerno boljša. Zaradi dolgotrajnosti in estetskega videza so pogosto najpomembnejši dodatek na vhodnih vratih, ki poudari njihovo kakovost in prestiž. 

Več