fbpx

Prašno barvanje mat fina struktura-ročaji in kljuke za vhodna vrata-Griffing
Blog   13/10/2022

Nanos barve na ročaje: fina struktura je primernejša od gladke strukture

Po pregledu izdelkov in številnih primerjavah med mat gladko strukturo in mat fino strukturo smo prišli do zaključka, da je ravno slednja tista, ki je odpornejša, trajnejša in manj občutljiva na vplive okolja. 

Več
Prašno barvanje ročajev in kljuk za vhodna vrata-Griffing
Blog   12/10/2022

Prašno barvanje ročajev za vhodna vrata: prednosti, postopek in seznam barv

Najučinkovitejši način nanosa barve na kovino je prašno barvanje, ki se ga za ročaje in ostalo okovje iz nerjavečega jekla poslužujemo tudi v Griffingu. Ta oblika barvanja ima številne prednosti, je najprimernejša za ročaje, najboljšo kakovost pa dobi z nanosom v obliki fine strukture.

Več
Digitalna preobrazba-Griffing
Blog   01/06/2022

Digitalna preobrazba

Digitalna preobrazba podjetja Griffing: operacija je bila za sofinanciranje izbrana na javnem razpisu »P4D React EU - Spodbude za digitalno transformacijo MSP«.

Več
Ročaji za vhodna vrata_A2 ali A4 nerjaveče jeklo inox_Griffing
Blog   24/05/2022

Ročaji za vhodna vrata iz standardnega A2 ali iz kislinoodpornega A4 nerjavečega jekla?

Preden naročite ročaj iz nerjavečega jekla, preverite, v kakšnem okolju bodo vhodna vrata s tem ročajem montirana. Če bodo vhodna vrata montirana ob morju, v obmorskem pasu ali v bližini obremenjenih prometnic, priporočamo, da naročite ročaje iz kislinoodpornega A4 nerjavečega jekla.

Več
Odklepanje na prstni odtis - Fingerprint scanner front door handles - Fingerabdruckleser fuer Haustuergriff und Tur - Griffing
Blog   31/03/2022

Kako varno je odklepanje na prstni odtis in zakaj je vgradnja čitalnika najpriročnejša na ročaj?

Odklepanje na prstni odtis je moderna in napredna rešitev, pri kateri pa je veliko pomislekov ravno pri varnosti in rešitvah v primerih tehničnih težav. Na najpogostejša vprašanja in dileme podajamo odgovore.

Več
Odklepanje na prstni odtis Navkom R7
Blog   21/03/2022

Nova tehnologija odklepanja na prstni odtis Navkom R7 v ročajih za vhodna vrata

Najnovejši model čitalnikov prstnih odtisov podjetja Navkom je prenovljena in nadgrajena tehnologija čitalnikov R7. Uporabnik se sedaj lahko odloči tako za analogno upravljanje s pomočjo tipk na krmilni enoti ali upravljanje prek aplikacije na pametnem telefonu.

Več
Ročaj za vhodna vrata Griffing in čitalnik ekey dLine - door handle Griffing and ekey dLine fingerprint scanner - türgriff für haustüren Griffing und finger abdruckleser
Blog   13/03/2022

Nova tehnologija odklepanja na prstni odtis ekey dLine v ročajih za vhodna vrata

Sistem za odklepanje na prstni odtis ekey arte je konec leta 2021 zamenjal ekey dLine. Nova tehnologija ploskovnega tipala dosega še boljše rezultate pri prepoznavi prstnih odtisov, intuitivno je lažja za uporabo, pošilja potisna sporočila o dostopih, upravlja se jo lahko na daljavo, programska oprema se samodejno posodablja, poleg tega pa je omogočena pomoč na daljavo.

Več
Trendi vhodna vrata in ročaji 2022 - Front door and door handles trends 2022 - Griffing - photo source Grad-Export
Blog   29/11/2021

Trendi vhodnih vrat in ročajev v letu 2022

Pri trendih vhodnih vrat bomo v letu 2022 še bolj priča naprednim sistemom odpiranja oz. proizvodnji t. i. pametnih vrat. Ročaji bodo čedalje daljši in po dolžini primerljivi z dolžino vhodnih vrat. Utopni oz. ugreznjeni ročaji orjejo ledino in bodo čedalje bolj krasili vhodna vrata. Čeprav se trendi niso bistveno spremenili, so na trgu novosti, ki bodo krojile prihodnost.

Več
Prilagodljiva razdalja med nosilci ročajev-Adjustable distance between pull handle mounts-Griffing
Blog   06/09/2021

Prilagodljiva razdalja med vijačenimi nosilci ročajev

Razdalja med Griffingovimi vijačenimi nosilci ročajev je lahko prilagodljiva, kar je prednost na trgu. Zaradi hitrejše montaže sicer ročaje dostavljamo z že zategnjenimi nosilci, kar pa ne pomeni, da se jih ne da nastaviti. Postopek prilagajanja razdalje med nosilci je enostaven in prikazan v videu.

Več
Novi CPO nosilci za ročaje z elektrifikacijo-kvadratni-Griffing
Blog   18/08/2021

Novi nosilci za ročaje z elektrifikacijo

Griffingova razvojna ekipa na trgu ponovno orje ledino in predstavlja revolucionarno novost z novimi CPO nosilci za ročaje z elektrifikacijo. Takšne rešitve na trgu še ni, za proizvajalce vhodnih vrat in trgovce pa pomeni izjemno poenostavitev. 

Več
ročaj iz nerjavečega jekla rjavi
Blog   16/06/2021

Kako je možno, da ročaj iz nerjavečega jekla rjavi?

Nerjaveče jeklo je od vseh materialov najbolj odporno proti rjavenju, kar pa še ne pomeni, da do tega ne bo prišlo. Najboljši in strokovni proizvajalci ročajev, ki vedo, kaj delajo, bodo storili vse, da ročaj iz njihovih rok ne bo odšel dovzeten za rjavenje. Izognili se bodo naslednjim dejavnikom, ki pospešujejo rjavenje.

Več
Griffing ročaji in kljuke za vhodna vrata vzorci - Griffing case with samples door handles and door levers -transparent
Blog   10/06/2021

Naročite kovček z vzorci naših izdelkov

Bi stranki pokazali kakšen vzorec ročaja ali kljuke pa ga nimate? Priročna in hitra rešitev je kovček z vzorci izdelkov, ki vam ga lahko pošljemo po pošti, vi pa ga uporabljate pri komunikaciji s strankami za lažjo predstavo.

Več
Nataša Češarek_Griffing
Blog   19/05/2021

Mag. Nataša Češarek: Poznavanje proizvodnih procesov iz lastnih izkušenj olajša vodenje podjetja

Direktorica Nataša Češarek, po izobrazbi magistrica ekonomije, z možem Urbanom že deset let vodi Griffing in nadaljuje tradicijo družinskega podjetja. Ob svetovnem dnevu podjetnic, ki ga obeležujemo 18. maja, je spregovorila o izobraževalni in poklicni poti ter usklajevanju številnih vlog, ki jih imajo ženske podjetnice.

Več
Personalizirani ročaji za vhodna vrata - Personalized door handles for entrance doors - Griffing
Blog   15/04/2021

Personalizacija ročajev za vhodna vrata in izdelava po meri

Personalizacija ročajev za vhodna vrata in izdelava po meri sta stvar, pri katerih veliko proizvajalcev potegne črto in postavi kupce pred dejstvo standardne ponudbe. V Griffingu se kupcem prilagajamo na dva načina: izdelamo ročaje za vhodna vrata po meri ter personaliziramo ročaje.

Več
Najkakovostnejše vpetje za poševne ročaje - Griffing
Blog   24/03/2021

Najbolj kakovostno vpetje za poševne ročaje na trgu

Standardni sistem poševnega vpetja je sicer dober in enostaven, vendar ni najkakovostnejši, saj zanemarja pomembne fizikalne značilnosti. Spoznajte najkakovostnejše vpetje za poševne ročaje na trgu, od katerega je odvisna tudi stabilnost ročaja in vhodnih vrat.

Več
Katalog ročajev za vhodna vrata - Catalogue Front Door Handles - Kataloge Haustuergriffe - Griffing
Blog   05/02/2021

Novi katalog ročajev za vhodna vrata in novosti v 2021

Spoznajte Griffingove ročaje, za katere velja, da so tehnološko dovršeni in predstavljajo umetnost oblikovanja. V letu 2021 je program obogaten z različnimi novostmi, s katerimi se še bolj približujemo potrebam naših strank.

Več
Ročaji z zlatim rezom za večjo konstrukcijsko trdnost vhodnih vrat-Griffing
Blog   20/01/2021

Kako lahko ročaji z zlatim rezom pripomorejo h konstrukcijski trdnosti vhodnih vrat?

Poznate občutek, ko opazujete naravo, fotografije ali zgradbe in vam je nekaj takoj všeč? Razlog, da nam je nekaj všeč,...

Več
Blog   07/12/2020

Trendi vhodnih vrat in ročajev v letu 2021

Proizvajalci vhodnih vrat in ročajev želijo vsako leto trgu ponuditi nekaj novega, modernega, izstopajočega in uporabniku prijaznega. Trendi vhodnih vrat se sicer ne spreminjajo drastično, bomo pa v letu 2021 priča še večjemu izstopanju s produktom in rešitvami za pametni dom. Trende pa oblikujejo tudi proizvajalci ročajev in kljuk.

Več
Blog   26/10/2020

Obvladajte poimenovanje in šifre Griffingovih ročajev za vhodna vrata

Namesto suhoparnih šifer smo v Griffingu poimenovali ročaje po enostavni logiki, pri kateri se boste hitro znašli. Ker najpogosteje ročaje opisujemo po tehničnih značilnostih (npr. okrogel ročaj s kvadratnim nosilcem in vgrajenimi LED svetili), oznake ročajev sledijo temu načelu.

Več
Blog   22/10/2020

So ročaji za vhodna vrata lahko izdelani po meri?

Izdelana imate vrhunska vhodna vrata, potrebujete pa samo še ročaj, ki bo poudaril njihovo elegantnost. Pregledujete ponudbe in ugotovite, da bi za vaša vrata potrebovali nekaj drugačnega. Pa lahko sploh dobite izdelane ročaje po meri ali se morate zadovoljiti s standardno ponudbo?

Več
Griffing in BKM orodja-ob nakupu Griffingovih izdelkov v septembru 2020 popust na ostrenje in izdelavo rezilnega orodja pri BKM
Blog   07/09/2020

Ob nakupu izdelkov v septembru 50 % popusta na ostrenje rezilnega orodja in 20 % popusta na izdelavo orodij

V sodelovanju s podjetjem BKM orodja vam Griffing ob nakupu Griffingovih izdelkov od 7. do 30. septembra 2020 ponuja 50 % popust na ostrenje rezilnega orodja in 20 % popust na izdelavo namenskega rezilnega orodja.

Več
Griffing prejemnik certifikata platinasta odličnost 2020
Blog   20/08/2020

Griffing prejemnik platinastega certifikata bonitetne odličnosti 2020

Analitična hiša Bisnode Slovenija je Griffingu podelila platinasti certifikat bonitetne odličnosti 2020, ki je njihovo najvišje možno priznanje poslovne odličnosti na evropski ravni. S certifikatom potrjuje, da že tretje leto zapored Griffing dosega mednarodni standard zlate bonitetne odličnosti ter spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte.

Več
Kako bodo poslovali proizvajalci vrat in oken do konca letošnjega leta in kakšni so obeti za prihodnost-Griffing-blog
Blog   17/08/2020

Kako bodo poslovali proizvajalci vrat in oken do konca letošnjega leta in kakšni so obeti za prihodnost?

Kako je epidemija koronavirusa vplivala na proizvajalce vrat in oken ter trgovce stavbnega okovja? Kakšni so gospodarski obeti in kaj o prihodnosti menijo sami proizvajalci in trgovci? Bo leto 2021 bolj uspešno ali bo za številne manjše podjetnike usodno? Kakšne so nakupne navade potrošnikov in kako daleč so podjetja z digitalizacijo?

Več
Vzorec elementov ročajev iz testa v slani komori_Griffing
Blog   23/06/2020

Rezultati testa v slani komori: Preverjena protikorozijska zaščita elementov ročajev

V slani komori se izdelke iz različnih materialov, zaščiteni z različnimi zaščitnimi premazi ter različno površinsko obdelavo izpostavi pogojem, ki pospešujejo korozijo. Skozi čas izpostave se tako ugotavlja, kako bi se izdelki obnašali v izjemno zahtevnih naravnih pogojih skozi dolgotrajna obdobja in kakšno zaščito pred rjavenjem dejansko imajo.

Več
Čiščenje ročaji iz nerjavečega jekla - Care and maintenance stainless steel door handles - Griffing
Blog   10/04/2020

Nega in vzdrževanje ročajev in kljuk iz nerjavečega jekla

Ročaji in kljuke iz nerjavečega jekla ob kakovostni izdelavi ohranjajo izjemno vizualno privlačnost, dajejo dodaten vtis čistoče in jih je v primerjavi z drugimi materiali enostavno čistiti. Kljub temu pa je za podaljšanje življenjske dobe in estetske privlačnosti priporočljive te izdelke negovati in vzdrževati.

Več
Ročaji iz nerjavečega jekla oz. inox ročaji imajo svoje prednosti pred ostalimi ročaji-Griffing
Blog   01/04/2020

Prednosti ročajev iz nerjavečega jekla za vhodna vrata

Ročaji iz nerjavečega jekla so v primerjavi z ročaji iz barvnih kovin (kot so medenina, aluminij, baker) bolj obstojni in odporni proti zunanjim vplivom, medtem ko je statična stabilnost neprimerno boljša. Zaradi dolgotrajnosti in estetskega videza so pogosto najpomembnejši dodatek na vhodnih vratih, ki poudari njihovo kakovost in prestiž. 

Več
Ročaji za vhodna vrata podjetja Griffing in njihove prednosti
Blog   25/03/2020

Prednosti Griffingovih ročajev za vhodna vrata

Pri prodaji vhodnih vrat morate biti dobro izobraženi tudi o ročajih, saj so prvi stik z vrati, od katerih je odvisna funkcionalnost vrat. V ta namen smo zbrali nekaj pomembnih tehničnih informacij, ki vam bodo pomagale pri samozavestnejši prodaji.

Več